Bruk av kredittkort i ditt eget firma

Driver du ditt eget firma eller drømmer du om å en dag bli en gründer? Da er det flere grunner til hvorfor det kan lønne seg å bruke kredittkort i firmaet ditt. (Finn beste kredittkort)

Enkeltmannsforetak

Mange gründere velger å etablere et enkeltmannsforetak. I et enkeltmannsforetak er det en fysisk person som står ansvarlig for firmaet, og som har fult ansvar for firmaets økonomiske forpliktelser. I et slikt firma tar man ikke ut lønn på samme måte som i andre firmaer, og man må betale skatt av alle pengene som kommer inn i firmaet i stedet. Derfor kan det lønne seg å bruke et kredittkort til alle utgiftene en har i løpet av en måned, og heller betale kredittkortfakturaen en gang i måneden. Dette vil ikke koste deg noe ekstra, men sørg for at du ikke bruker mer penger enn det du faktisk har penger til.

God oversikt

Ved bruk av kredittkort i firmaet ditt vil du kunne få en god oversikt over alle dine utgifter i løpet av en måned. Man kan anskaffe et kredittkort som kun skal brukes til firmaet, og nyte godt av den rentefrie betalingsutsettelsen som kredittkortselskapet tilbyr.

Du kan enten velge å søke om kredittkort som privatperson, eller å søke om kredittkort for bedrifter. Det finnes flere kredittkort for bedrifter som gjør det enklere å administrere og gjøre opp for reiseregninger og andre utlegg for bedriften.

Spar penger på innkjøp

Du og ditt firma kan også spare en del penger på å bruke kredittkort til innkjøp av ulike varer og tjenester. Det kan være lurt å finne et kredittkort som tilbyr cashback, som er en ekstra tjeneste knyttet til kredittkortet ditt. Med cashback får du en bestemt prosent av summen av det du har kjøpt for tilbake igjen.

Bedriftsreiser

Det er flere grunner til hvorfor det lønner seg å bruke kredittkort til å betale reiser med. Først av alt vil du kunne få gratis reiseforsikring dersom du betaler minst halve reisen med kredittkortet til firmaet. Du vil også kunne forsikre deg mot at flyselskapet du har bestilt reisen med går konkurs, i tillegg til at du blir svindlet på reisen.

Firmabil

Dersom du bruker bilen mye i ditt firma, vil du kunne nyte godt av de ulike rabattene på bensin som tilbys av kredittkortselskapene. Kjører en fast rute i jobben din, bør du sørge for at kredittkortet ditt har avtaler med en eller flere bensinstasjoner langs denne ruten.

For å finne det kredittkortet som passer best til ditt firma, kan det være greit å først sammenligne ulike kredittkort ved hjelp av en søkemotor for å finnet det kortet som passer ditt firma best.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *